Praktijk de eerste indruk

Trauma indrukken levenscyclus

Herstel de verbinding met je Zelf !

met riet omzoomd meer met een achtergrond van bergen

Het erfelijke meergenerationele trauma

Meergenerationeel trauma is trauma wat ‘in de familie zit’. Dit betekent bijvoorbeeld dat je grootouders getraumatiseerd waren - niet in verbinding met zich Zelf stonden - ten tijde van de conceptie, geboorte en babytijd van jouw ouders.
Of jouw ouders waren getraumatiseerd, dus niet in verbinding met zich Zelf, ten tijde van jouw conceptie, geboorte en babytijd.

Indien het trauma niet werd verwerkt, werden de gevolgen van generatie op generatie doorgegeven. Tweede en derde generatie oorlogsslachtoffers zijn hiervan een bekend voorbeeld.

Trauma wordt tijdens de zwangerschap, de prenatale periode, zowel op een lichamelijke als op een psychische manier geërfd.

Het geërfde trauma van ouders en grootouders

Herstel de verbinding met je Zelf

Herken je dit in jouw familie? Herken je iets in jezelf?

Wanneer je in de toekomst graag zwanger wilt worden en je wilt zoveel mogelijk beperken of voorkomen dat je kind een traumatische eerste indruk erft, kan dat! Misschien is de training Doorbreek de Cirkel iets voor jou!

Misschien heb je al kinderen waarvan je vermoedt dat ze iets van trauma uit de familie hebben geërfd. Ook dan kan deze training bij jou een verwerking in gang zetten waar je kinderen baat bij hebben. Daarnaast krijg je inzicht in jouw 'waarheid' en leer je hoe je kun je gaan zorgen dat de 'waarheid' van je kind niet dieper inslijt maar verandert en verbreedt!

Afhankelijk van leeftijd kunnen kinderen zelf ook op speelse wijze met traumaverwerking aan de slag!

Wil je dit trauma in eerste instantie voor jezelf verwerken? Lees hier hoe!