Praktijk de eerste indruk

Trauma indrukken levenscyclus

Herstel de verbinding met je Zelf !

met riet omzoomd meer met een achtergrond van bergen

Judith Smit

Mijn burnout in 2008 is de grote ommekeer geweest. Daarvoor wist ik niet goed wie ik was, zat ik erg veel in mijn hoofd en kon ik heel moeilijk bij mijn gevoel. Ik identificeerde me meer met mijn carrière en de dingen die ik deed. Tijdens mijn herstel heb ik ontdekt dat er een verschil is in wie ik ben en wat ik doe. In dit proces heb ik me gerealiseerd dat ik graag met mensen werk en dat is de directe aanleiding geweest om mezelf om te scholen. In 2009 ben ik dan ook het bedrijfsleven uitgestapt en heb een eigen praktijk opgezet. Eerst als coach en later als therapeut.

Tijdens mijn ontwikkeling die sinds de burnout gaande is, ervaar ik steeds meer welke invloed diep onbewuste emoties en lichamelijke verkrampingen hebben. Zowel bij mezelf als ook bij cliënten.
Ik ben in de loop van de tijd steeds meer gefacineerd geraakt door het geboortetrauma en prenatale en perinatale psychologie, waar relevante delen uit de neurobiologie, celbiologie, endocrinologie, genetica, psychiatrie en psychologie samenkomen in een heel nieuwe wetenschap die zo goed verklaart hoe je als mens gevormd wordt én gelukkig ook hoe je dit, indien gewenst, kunt veranderen.

Mijn fascinatie is inmiddels uitgegroeid tot een ware passie. Mensen begeleiden in hun groei, in het verwerken van trauma, in het worden wie ze in oorsprong zijn, is iets wat ik heel graag doe.

Omdat ik tijdens mijn werk vaak van ouders hoor dat hun kind een moeilijke geboorte heeft gehad én psychisch of lichamelijke problemen heeft die niet worden opgelost door de gebruikelijke kindertherapiën, wil ik ook graag op deze manier met kinderen gaan werken. Want hoe jonger geheeld, hoe langer je er profijt van hebt!

En die gedachtengang heeft me op het idee gebracht om ouders in spé te gaan begeleiden, want voorkomen is natuurlijk nog fijner dan jong genezen!

portret van Judith Smit